Driftsinformation

Viktig Driftinformation

Runt klockan 03:00 natten mellan torsdag 2022-12-08 och fredag 2022-12-09 drabbades vi av en ransomwareattack. Denna attacken gjorde att våra system blev obrukbara och påverkade både hemsidor och e-post. Vi har sedan i fredags morgon jobbat kontinuerligt med detta jobbar fortsatt vidare med detta.

Vi håller er kunder uppdaterade via vår Facebooksida där ni även kan skriva till oss. Ni kan även nå oss via e-post på support@yamito.se

Majoriteten av våra hostade webbsidor är nu åter i drift och vår prognos är att vår ordinarie e-posttjänst åter är i drift under eftermiddagen/kvällen idag tisdag 2022-12-13. Ingen e-post bör ha försvunnit under denna störning utan kommer att levereras när våra ordinarie tjänster åter är i drift.

Vi förstår att detta påverkar er kunder och vi tackar för ert tålamod. Vi kommer att arbeta på att ta redo på hur detta kunnat ske och att förstärka säkerheten i vår miljö ytterligare.

Fortsatt underhåll av mailserver

Natten mellan 2021-12-09 och 2021-12-10 så kommer vi fortsätta vårt underhåll på vår mailserver från igårnatt. Under tiden vi jobbar med servern inatt så kan det förekomma driftstörningar som gör att ni inte kan hämta eller skicka e-post. Även webbmailen kan komma att påverkas.

Ingen e-post som skickas till er kommer gå förlorad, utan den kommer att levereras när underhållet är färdigt.

Underhåll av mailserver

Natten mellan 2021-12-08 och 2021-12-09 så kommer vi att ha ett underhåll på vår mailserver pga. problemen som var under förra natten. Under tiden vi jobbar med servern inatt så kan det förekomma driftstörningar som gör att ni inte kan hämta eller skicka e-post. Även webbmailen kan komma att påverkas.

Ingen e-post som skickas till er kommer gå förlorad, utan den kommer att levereras när underhållet är färdigt.

Driftstörning E-post 2021-12-08

Vi har just nu störningar på vår e-postserver.

Vi arbetar på problemet och ber om ursäkt för eventuella olägenheter detta orsakar er.

Uppdatering: Problemet avhjälp 06:00. Problemet varade mellan 20:30 och 06:00. Under denna tiden var ingen mail förlorad.

08:30 Uppdatering 2: Vi har tyvärr lite efterdyningar av problemet fortfarande och det kan vid tillfällen vara svårt att komma åt mailservern. Vi arbetar på att lösa detta snarast möjligt.

09:30 Uppdatering 3: Problemet är återigen avhjälpt mailen fungerar som den ska igen.

 

Önskar ni mer information så vänligen hör av er till oss.

Serverunderhåll 2018-10-17

På onsdag 17/10 kommer vi ha ett underhållsarbete på en av våra e-postservrar. Detta kan eventuellt innebära mindre störningar i e-posttjänsten mellan 20:00 och 00:00.

Planerad serveruppgradering 2017-02-02

I arbetet med att förbättra och utöka vår funktionalitet som webbhotell så kommer vi nu att uppgradera våra servrar. Denna uppgradering kommer innebära tillfällig nertid på er e-post.

Uppgradering av mailserver

I samband med serveruppgraderingarna så kommer vår mailserver att uppgraderas. Detta innebär att ni ej kommer kunna skicka eller ta emot e-post eller accessa era konton via pop3 & imap. Detta gäller även webmailen.. All mail som skickas till er kommer att lagras på en av våra servrar under uppgraderingen och levereras i samband med att tjänsterna återigen är i bruk. Störningar i tjänsten kan uppfattas mellan 20:00 och 00:00.

Har ni några frågor eller funderingar så tveka inte att kontakta oss på följande uppgifter

Telefon: 010-160 55 60
E-post: support@yamito.se